Siersplit en steenslag

Siersplit / steenslag: In onze webshop kunt u terecht voor luxe splitsoorten, maar ook voor goedkoop split en grind. Wilt u de steenslag eerst zelf bekijken? Bestel dan een monsterservice. Voor ronde kiezelstenen zie ons siergrind. Meer tips, informatie en advies met betrekking tot grindmatten en de aanleg daarvan vindt u onder de producten op deze pagina (klik hier).

Berekenen hoeveel u nodig heeft?

Filteren
 1. Keuze uit 5 formaten en 7 verpakkingen
 2. Keuze uit 6 formaten en 7 verpakkingen
 3. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 4. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 5. Keuze uit 2 formaten en 7 verpakkingen
 6. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 7. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
 8. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
 9. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 10. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 11. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 12. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
 13. Keuze uit 1 formaat en 7 verpakkingen
 14. Keuze uit 1 formaat en 2 verpakkingen
 15. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 16. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 17. Keuze uit 4 formaten en 7 verpakkingen
 18. Keuze uit 6 formaten en 6 verpakkingen
 19. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
 20. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 21. Keuze uit 6 formaten en 7 verpakkingen
 22. Keuze uit 1 formaat en 7 verpakkingen
 23. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 24. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 25. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 26. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 27. Keuze uit 5 formaten en 6 verpakkingen
 28. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 29. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
 30. Keuze uit 1 formaat en 7 verpakkingen
 31. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen

Steenslag / siersplit als bodembedekker in de tuin

Steenslag is ideaal als bodembedekker in de tuin. Voor het aanleggen hiervan is enkel het siersplit zelf én worteldoek nodig. Het worteldoek gaat de groei van onkruid tussen het siersplit tegen. Het worteldoek kan gewoon op de ondergrond worden gelegd (bijvoorbeeld zwarte grond). Afhankelijk van de dikte van het laag steenslag moet de ondergrond een klein beetje afgegraven worden. Zo’n 5 centimeter. Na het leggen van het worteldoek kunnen de randen van het worteldoek het best ingegraven worden. Hierop wordt het steenslag gelegd. Ook kan u ervoor kiezen om een tuinafboording te gebruiken zodat de siersplit op zijn plek blijft liggen.

Steenslag op het tuinpad

Siersplit kan ook prima gebruikt worden als bodembedekker op een tuinpad. Maar, een ronde steen loop altijd wat comfortabeler dan een hoekige/gebroken steen. Wanneer u op zoek bent naar kiezelstenen voor op een tuin-/looppad, kijkt u dan zeker ook ons bij het siergrind. Daar vindt u alle ronde steensoorten. Ook in het geval van een looppad is het gebruik van worteldoek erg nuttig. Wanneer er vaak over het pad gefietst gaat worden óf wanneer er bijvoorbeeld vaak met een rolstoel overheen gereden wordt, raden we het gebruik van; grindmatten onder de steenslag aan. Grindmatten zorgen voor een stabieler en makkelijker berijdbaar pad.

Steenslag op de oprit / het erf

Ook op de oprit of op het erf kan siersplit worden gebruikt. Het is dan wel belangrijk om grindmatten onder het siersplit te leggen. Grindmatten zorgen voor een stabieler oppervlak zonder verzakkingen of spoorvorming. Ook is het verstandig om, onder de grindmatten, een funderingslaag van bijvoorbeeld gebroken puin te leggen. Zie voor een volledige beschrijving van het aanleggen van deze laag én van de grindmatten ons blogartikel ‘Hoe leg ik grindmatten aan’.

Hoeveel siersplit heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel siersplit u precies nodig heeft kunt u onze rekenhulp gebruiken. Hierin vult u de afmetingen in van het oppervlak waarop het steenslag komt te liggen. Ook geeft u de gewenste laagdikte van het siersplit op. De rekenhulp rekent dan voor u uit hoeveel siersplit er nodig is. Handig dus!

Steenslag kopen

Met siersplit en steenslag haalt u een stukje natuur in de tuin. We hebben verschillende soorten siersplit en steenslag in ons assortiment met verschillende kleuren en maten. Zo kunt u kiezen uit de populaire soorten zoals Basalt split, Icy blue split en Witte stenen of onze exclusieve soorten siersplit zoals Rosa Milano split. Bij ons bestelt u voordelig en snel online uw gewenste siersplit voor in de tuin. Let u bij het kiezen van siersplit of steenslag wel op de toepassing waarvoor u deze wilt gebruiken, niet alle soorten zijn geschikt voor bijvoorbeeld de oprit of als parking.
Bent u er al uit welke kleur u wilt of wilt u een bepaalde kleur bekijken? Bekijk dan hier ons witte, zwarte, grijze, rode, gele of bonte grind & siersplit!

Steenslag of siersplit bestellen is eenvoudig en snel, in elke hoeveelheid die u wenst. We leveren uw siersplit binnen enkele dagen bij u thuis af, het transport waarmee uw bestelling geleverd wordt is afhankelijk van de verpakking die u kiest. Zo kunt u voor een klein oppervlak kiezen voor 20kg bags of voor een groot oppervlak voor een bigbag of losgestort. Om de juiste verpakking te kiezen moet u natuurlijk weten hoeveel steenslag u nodig heeft. Dit rekent u eenvoudig uit met behulp van onze Rekenhulp aan de rechterkant van de pagina. Hiervoor moet u een keuze hebben gemaakt wat betreft het formaat van uw siersplit of steenslag. Heeft u hier nog twijfels over? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis handmonster aan!

De meest populaire soorten steenslag

Ardenner split, Basalt split, Ice blue split, Yellow sun split.