Barbecues

Filteren
 1. Special Price € 699,00 was € 799,00
 2. Special Price € 699,00 was € 799,00
 3. Special Price € 725,00 was € 921,00
 4. Special Price € 649,00 was € 699,00
 5. Special Price € 629,00 was € 845,00
 6. Special Price € 799,00 was € 899,00
 7. Special Price € 1.349,00 was € 1.700,00
 8. Special Price € 1.049,00 was € 1.390,00
 9. Special Price € 2.299,00 was € 2.700,00

Als we het over producten hebben die een positieve invloed hebben op ons buitenleven, dan zijn het wel barbecues! Want wie houdt er nu niet van ontspannen bakken, braden, grillen en roken? En met een kamado barbecue kan dat het hele jaar door! In ons assortiment zijn uitsluitend kamado's te vinden van hoogwaardige kwaliteit. Bijvoorbeeld The Columbus kamado's: gemaakt van o.a. gietijzer, RVS en hoogwaardig keramiek (op de keramische ketel en deksel zit maar liefst 20 jaar garantie). Bekijk hieronder ons volledig assortiment kamado's & accessoires. Voor alle Kamado Barbecues geldt: GRATIS thuisbezorging binnen 2 werkdagen!

Wat is een kamado BBQ?

Een kamado BBQ is een opvallend type barbecue. Deze barbecue bestaat uit een eivormige vuurvaste buitenkant, meestal een keramiek binnenwerk waarin onderin plek is voor houtskool of een rooster. Ook is er een ventilatiedeurtje aan de onderkant van de barbecue en eentje bovenop de deksel.

De verschillende soorten kamado BBQ’s

Bij Amagard verkopen we 3 soorten kamado houtskool BBQ’s:

 • Yakiniku kamado's, deze BBQ is van erg goede kwaliteit, hier wordt gebruik gemaakt van RVS in plaats van verchroomd of gepoedercoat staal.
 • Grill Guru kamado's, deze barbecues staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • The Columbus kamado's,dit zijn barbecues met een goede kwaliteit en een hele scherpe prijs.

De Columbus en Yakiniku kamado’s zijn ook te verkrijgen inclusief starter set, dus met een one minute lighter, houtskool, en een pizzasteen

Welke kamado kopen?

Het kopen van een kamado hangt volledig af van het bedrag wat u ervoor wilt betalen en welke kwaliteit u wilt dat uw kamado heeft. Het verschil in prijs tussen de 3 kamado’s zit vooral in het soort materiaal wat er gebruikt is en de bijpassende accessoires die mee worden geleverd. Ons eigen merk, de Columbus kamado, wordt geleverd met een keramische ketel en deksel waar 20 jaar garantie opzit. Ook doet onze Columbus BBQ niet af van de bekende merken zoals Kamado JOE, Grill Guru, en de Bastard. Onze Columbus kamado’s zijn ook nog eens uitstekend geprijsd. Dus als u nog twijfelt welke kamado u wilt, raden wij zeker de Columbus kamado aan. Lees ook eens onze blog over welke kamado past bij mij.

De Columbus BBQ

Onze Columbus Kamado BBQ’s staan bekend om hun geweldige kwaliteit voor een betaalbare prijs. Columbus is ons eigen merk en is opgericht door echte BBQ-liefhebbers. Onze Columbus kamado valt absoluut niet in de min bij merken zoals Kamado JOE, Grill Guru, The Bastard, en Yakiniku. Een paar voordelen van onze kamado zijn: hij is gemaakt van hoge kwaliteit materialen, er is minder houtskoolgebruik dan bij een reguliere BBQ, hij is gemaakt van hoge kwaliteit keramiek ideaal voor warmtetransport en er is een goede temperatuur regeling door ventilatieroosters.

Houtskool of briketten?

Als u de kamado wilt gaan gebruiken is het van belang dat u houtskool van goede kwaliteit koopt. Voor een kamado maakt u gebruik van houtskool en geen briketten. Het as van de briketten zorgt er namelijk voor dat de luchttoevoer wordt belemmerd waardoor het moeilijk wordt om de temperatuur te regelen. Briketten worden ook minder warm dan houtskool en dat zorgt ervoor dat het eten minder goed gaart. De beste soort houtskool is houtskool wat niet behandeld is. Dit is meestal wel wat duurder maar dit is het zeker waard en zorgt ervoor dat het eten wat u bereidt van betere kwaliteit is. De duurdere houtskool heeft vaak een groter formaat wat een positieve invloed heeft op de luchtstroming en de kwaliteit van het eten. Wij verkopen ook houtskool wat perfect is voor de kamado, de houtskool van Flavour Marabu is hiervoor perfect.

Kamado voor beginners

Bent u een beginnend gebruiker van de kamado barbeque? We hebben voor de beginnend gebruiker van de kamado barbeque een handleiding geschreven: de Kamado BBQ handleiding. In deze handleiding vindt u alles over het gebruik van de kamado. Van het eerste gebruik van de kamado barbeque, gebruikerstips tot aan recepten. Wilt u meer inspiratie opdoen over het bereiden van maaltijden op de kamado barbeque? Neem dan eens een kijkje op ons blog: 3 starters recepten op de kamado. Hier beschrijven we 3 gerechten die makkelijk te bereiden zijn op de kamado.