Country Switch Country Switch Country Switch Country Switch
  • Tuinmaterialen gemakkelijk en snel thuisbezorgd
  • Snel & vakkundig antwoord op uw vragen
  • Scherpste prijzen
Country Switch Country Switch Country Switch Country Switch

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Grasdallen

Met onze kunststof grasdallen maakt u het perfecte gazon of grasveld. Ook kunnen grasdallen worden gebruik wanneer u bijvoorbeeld een parking of oprit van gras aan wilt leggen. Ze zorgen voor extra stabiliteit bij zware belasting van onder andere auto’s en voorkomen spoorvorming en gaten/kuilen in het grasoppervlak. Het voordeel van de kunststof grasdallen is dat ze erg licht zijn, vooral vergeleken met de betonnen variant. Dit zorgt ervoor dat ze makkelijk zelf te plaatsen zijn. Dat maakt ze perfect geschikt voor privégebruik.

Wanneer grasdallen gebruiken?

Kunststof grasdallen zijn vooral van toegevoegde waarde wanneer een grasoppervlak regelmatig belast wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinpaden, parkings van gras en opritten van gras. Maar ook wanneer u een mooi en strak gazon of grasveld wilt aanleggen kunnen grasdallen van toegevoegde waarde zijn. Met name wanneer er bijvoorbeeld veel op gelopen of gespeeld wordt door kinderen.

Grasdallen: voor- en nadelen

Het gebruik van grasroosters biedt u enkele voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • - Grasdallen geven meer stabiliteit aan een grasoppervlak zodat verzakkingen, kuilen, gaten en spoorvorming worden voorkomen. Mits ook een goede funderingslaag is aangelegd natuurlijk. De grasdallen zelf kunnen een belasting aan van meer dan 600 ton per m2.
  • - Strakker grasoppervlak. Wanneer u gebruik maakt van grasdallen bij de aanleg van bijvoorbeeld een gazon of grasveld creëert u wat makkelijker een strak en mooi geheel.
  • - Plassen blijven minder snel op het oppervlak liggen. Door de gaten in de grasdallen wordt overtollig regenwater wat sneller afgevoerd.

Echte nadelen zitten er niet aan het gebruik van grasdallen. Uiteraard is het een kleine investering en kost het wat van uw tijd om de grasroosters aan te leggen. Maar hiervoor krijgt u dan natuurlijk wel een mooi en strak (blijvend) grasoppervlak terug. Het is wel belangrijk dat u het gras, na het plaatsen/inzaaien in de grasdallen, wat tijd geeft voordat u het gaat belasten. Houdt u rekening met een week of vier. Daarnaast is enig onderhoud ook aan te raden.

Prijs grasdallen

De prijs van de grasroosters is afhankelijk van het type (zwart of groen) en de bestelde hoeveelheid. Maar om u een idee te geven: u kunt denken aan een prijs rond de €12 á €15 euro per m2.

Hoe kunststof grasdallen plaatsen en inzaaien?

Het plaatsen van de grasplaten is vrij eenvoudig vanwege het koppelsysteem. Wanneer het oppervlak wat zwaarder belast gaat worden raden we u aan een funderingslaag aan te leggen van 15cm tot 50cm (afhankelijk van de belasting) van bijvoorbeeld gebroken puin. Wanneer u de fundering heeft geëgaliseerd kunt u eventueel nog een egalisatielaag aanbrengen van bijvoorbeeld straatzand. Wanneer u dat laatste doet raden we u zeker aan om worteldoek aan te brengen om het geheel wat onderhoudsvriendelijker te maken. Daarop legt u de grasdallen. De grasplaten vult u vervolgens, tot ongeveer 0,5cm onder de rand, met een mengsel van teelaarde (40%) en (breker)zand (60%). Daarna kunt u alles inzaaien met graszaad en water aanbrengen. Wat betreft de verwerkingssnelheid: dit verschilt natuurlijk per persoon, maar de gemiddelde verwerkingssnelheid is 100m2 per uur (let op: dit betreft alleen het leggen van de grasdallen, niet het aanbrengen van een eventuele fundering etc.).

Hoeveel grasdallen heb ik nodig?

Per m2 heeft u 1,79 grasplaten nodig. Maar let op: bestellen gaat per m2. U geeft het aantal m2 op waarop de grasroosters moeten komen te liggen en wij rekenen uit hoeveel grasroosters u nodig heeft.

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team