Straatzand

Straatzand, gaat u bestrating, kasseien, tegels of iets dergelijks leggen kies dan voor een goede ondergrond. Een goede basis creëert u makkelijk met straatzand (voor ophogen van oppervlaktes raden wij Aanvulzand aan). Het zand is voordelig in aanschaf, goed waterdoorlatend en is makkelijk af te rijen (uitvlakken m.b.v. een lange lat). Onder bestrating is een laagdikte van ±15cm straatzand aan te raden voor een stabiele en waterdoorlatende ondergrond. Voordelen van straatzand op een rij:

  • Makkelijk af te rijen (uitvlakken m.b.v. een lange lat)
  • Goed waterdoorlatend (bevat geen leem)
  • Voordelig

Straatzand kopen

Straatzand is eenvoudig online te bestellen en snel leverbaar door heel België. Het straatzand is in diverse hoeveelheden verkrijgbaar. Een minibag of bigbag straatzand is een handige oplossing als u geen mogelijkheden heeft voor losgestort zand of de gemeente dit niet toestaat. Ook nemen deze bags weinig ruimte in. Maar heeft u meer nodig, dan kunt u het straatzand ook losgestort bestellen.
Let op: straatzand zakt na het aanbrengen nog in (verdichten). Hou er daarom rekening mee dat u altijd ± 10% meer nodig heeft dan u berekent.

Berekenen hoeveel u nodig heeft?