10 mooie tuinen waar je blij van wordt

Zelf uw tuin inrichten maar geen idee waar u moet beginnen? Bekijk deze 10 mooie tuinen ter inspiratie, voor nieuwe ideeën en tips!

1. In deze moderne tuin is gebruik gemaakt van een rustige en natuurlijke uitstraling met wat moderne elementen. De combinatie van hout, veel groen en een beige-kleurige ondergrond zoals tegels of Castle grind zorgen voor dat échte buitengevoel. Met het tuinmeubilair kunt u dat moderne tintje geven aan de tuin, of u houdt het in de natuurlijke sferen.

2. Een harmonieuze tuin is eenvoudig gecreëerd met een variatie aan veel groene planten en aardetinten. Gebruik bijvoorbeeld Grauwacke split of een andere natuurlijk steensoort als ondergrond, voeg hierbij tegels of stapstenen toe en gebruik hout voor dat natuurlijke element. Voor een exta mooi effect kunt u een waterornament toevoegen of bijvoorbeeld een scheiding van muurstenen.

Grauwacke split

 

3. Planten en bloemen in combinatie met een grind of split met een bonte kleurenmix zoals Alpengrind maken van uw tuin al snel een authentieke en traditionele beleving. Voeg wat houten tuinmeubels en andere houten elementen toe en uw tuin is klaar om van te genieten!


Alpengrind

 

4. Een moderne tuin kan op vele manieren gecreëerd worden. Het belangrijkste is dat u strakke lijnen aanhoudt en een kleurencontrast van donker en licht gebruikt. In deze tuin is gebruik gemaakt van strakke grindvlakken met Ardenner split, waarin antraciete tegels zijn gelegd. Voor het echte tuingevoel zijn er planten tussendoor neergezet, ook weer in strakke lijnen.

Ardenner split
Ardenner split

 

5. Een moderne tuin naar een hoger level brengen, dat is in deze designtuin gedaan. Door een contrast in lichte en donkere kleuren en daarbij veel groen te gebruiken heeft deze tuin een warme maar ook moderne uitstraling. Ook is er gespeeld met strakke lijnen en ronde vormen door de variatie van steenkorven en ronde plantenbakken. Het crystal white grind in de plantenbakken oogt licht en fris en de donkere Ardenner breukstenen geven een luxe uitstraling.

Crystal white grind
Crystal white grind

 

6. Een landelijke tuin heeft een vriendelijke en een warme uitstraling. Veel gras, planten en vooral kleurrijke bloemen in mooie plantenbakken zijn kenmerken van een landelijke tuin. Het geheel wordt mooi afgewerkt met een ondergrond van grind met ronde vorm, zoals Nordic Grey grind, voor een vriendelijke uitstraling.

Nordic grey grind

7. Een kleine tuin sfeer geven is eenvoudiger dan u denkt. Voor een moderne sfeer neemt u als ondergrond een donkere soort grind of split, zoals Canadian Slate zwart , een mooie platte steen. Plaats veel groene planten eventueel in moderne plantenbakken en werk het geheel af met een strak tuinmeubilair en u bent klaar om te genieten in uw tuin.

canadian slate zwart

8. Ice blue split is een zeer populaire splitsoort. Een moderne sfeer in uw tuin creëren? Dan zit u met ice blue split altijd goed. Door de ijsblauwe kleur van het split oogt het fris en modern. Legt u het splitoppervlak in een strakke vorm en combineert u het met bijvoorbeeld grijze tegels of tuinmeubilair dan heeft u zo de sfeer gecreëerd die u zoekt.

Ice blue split
Ice blue split

 

9. Groene planten, gekleurde bloemen en aardekleuren: daar bestaat een natuurlijke tuin uit. Begin met een natuurlijke kleur grind of split zoals Japanse split. Zorg voor veel verschillende bloemen en planten, pas dan heeft u écht het gevoel dat u buiten bent. Gebruik wat houten elementen zoals tuinmeubilair en u kunt heerlijk relaxen in uw natuurlijke tuin.

Japanse split
Japanse split

 

10. Wilt u een echte contrastrijke moderne tuin aanleggen dan kunt u aan de slag met strakke grind of split vlakken met contrasterende kleuren zoals Crystal white split en Basalt split. Zorg dat vrijwel al uw tuinelementen strak zijn, denk aan vierkante plantenbakken en tuinmeubilair. Het gebruik van groen is hier minimaal, maar kunt u uiteraard naar eigen inzicht invullen.

Crystal white split en Basalt split
Crystal white split en Basalt split

 

Spreekt 1 van de 10 mooie tuinen je aan?

» Bekijk ons assortiment Grind of Siersplit en steenslag