De landelijke tuin: sfeervol vertoeven!

Bij landelijk wonen denkt u misschien aan een groot huis met veel grond. Maar wist u dat u de landelijke sfeer ook gemakkelijk kunt toepassen in een wat kleinere tuin? Door het toevoegen van enkele typische kenmerken kunt u binnen een handomdraai een sfeervolle landelijke tuin aanleggen. Lees snel verder voor landelijke tuin inspiratie en ideeën!

Landelijke tuin: planten en bloemen

Wanneer u een landelijke tuin wilt aanleggen is het handig om groene vingers te hebben. Groen speelt namelijk een belangrijke rol in dit type tuin. Bomen en planten die goed passen in het plaatje zijn fruitbomen, vlinderstruiken en hortensia’s. Ook bloemen verdienen een plekje. Een leuk idee is om een kleine pluktuin met veldbloemen aan te leggen. Bloemen zoals klaprozen, dahlia’s, gipskruid en margrieten komen hier goed tot hun recht. Bij het kiezen van de groensoorten voor uw tuin houdt u rekening met variatie in hoogte en kleur. Het mag best een beetje overwoekeren: dit zorgt namelijk voor een speels en natuurlijk effect.

Een kronkelend pad

Het speelse en natuurlijke effect trekt u door in uw tuin met de aanleg van een kronkelend pad. Boomschors is een natuurlijke bodembedekker en past uitstekend bij de uitstraling van een landelijke tuin. Kiest u liever voor een grind- of splitsoort? Kijk dan eens naar ons Maasgrind of Wit grind. Deze grindsoorten zijn bont gemixt en hebben daardoor een natuurlijke uitstraling. Ook de beige/gelige kleuren van ons Castle grind of Dolomiet split passen qua kleur mooi in een landelijke tuin. Om het echt af te maken kiest u voor onze Multi-Edge Afboording in Cortenstaal. Hiermee creëert u eenvoudig glooiende borders langs uw perk. Of gebruik het voor uw tuinpad. De afboording is gemaakt van een duurzaam materiaal. Deze eigenschap past perfect bij het natuurlijke karakter van uw tuin.

Multi-Edge METAL
Multi-Edge ECO

Wat extra ontspanning

Wilt u de tuin nog wat gevarieerder en levendiger maken? Gebruik dan water! Dit kan bij grote tuinen door het aanleggen van een vijver in een organische vorm. Wellicht is er zelfs ook ruimte voor een aantal vissen. Heeft u wat minder ruimte? Geen probleem! In dat geval kiest u voor een prachtig waterornament. Een bijkomend voordeel is dat het stromende water u eenvoudig laat ontspannen. Win-win!

Landelijke tuin
Landelijke tuin

Een stijlvolle toevoeging

Als er nog ruimte over is in de tuin dan is een muurtje gebouwd van onze muurstenen nog een stijlvolle toevoeging. Dit zorgt al snel voor een landelijke en authentieke uitstraling. Met onze muurblokken kunt u veel kanten op. Gebruik de stenen bijvoorbeeld als borderafscheiding, voor het opvangen van hoogteverschillen of als erfscheiding.

Bent u op zoek naar rust, ruimte en natuur? Dan is de landelijke tuin een perfecte tuin voor u! Geniet van het groen en al het moois om u heen. Wie weet welke vlinders en insecten u binnenkort mag begroeten in uw eigen achtertuin!