Grill Guru Kamado

De Grill Guru is één van de populairste soorten Kamado BBQ’s. De Grill Guru is zowel verkrijgbaar in een Medium variant als in een Large variant. De Grill Guru Kamado BBQ’s zijn gemaakt van sterk cordieriet keramiek en zijn afgewerkt met een hoogwaardige kwaliteit keramiek. Zo bent u verzekerd van een Kamado BBQ van het hoogste niveau! Naast de Grill Guru vindt u op Amagard.com ook andere Kamado BBQ's. Hulp nodig bij het maken van een keuze voor merk of model? Lees onze handige tips in het blogartikel “Welke Kamado BBQ is geschikt voor mij?”.

Grill Guru Kamado accessoires

Ook voor de Grill Guru Kamado vindt u in onze webshop verschillende Kamado accessoires, zoals bijvoorbeeld platesetters, een regenhoes en houtskool. Checkt u wel voor de zekerheid de productpagina van het betreffende accessoire om te zien of deze gebruikt kan worden in combinatie met uw Grill Guru Kamado.

Grill Guru Kamado aansteken

Een aantal aandachtspunten wanneer u uw nieuwe Grill Guru Kamado wilt aansteken. De eerst vijf keer dat u uw nieuwe Grill Guru Kamado aan gaat steken raden we aan niet over de 250°C te gaan en minimaal één uur te barbecueën. Uw Grill Guru Kamado bevat namelijk keramiek. En keramiek moet wennen aan hoge temperaturen. Na de eerste vijf keer kunt u ook op hogere temperaturen barbecueën (350°C-400°C). De te volgen stappen voor het aansteken van uw Grill Guru Kamado vindt u in ons Kamado BBQ introductieboekje (blz. 12/13/14). Hierin vindt u alle benodigde uitleg en een aantal heerlijke recepten!

Verschil tussen de Grill Guru Kamado en onze andere Kamado’s

Naast de Grill Guru Kamado’s vindt u in onze webshop ook Columbus Kamado’s en Bastard Kamado’s. Het verschil tussen de BBQ’s zit hem met name in de kwaliteit van de materialen (alhoewel natuurlijk alle BBQ’s in onze webshop van prima kwaliteit zijn) en in de meegeleverde accessoires. De voordeligste Kamado’s in onze webshop zijn The Columbus Kamado’s. Goede Kamado’s van prima kwaliteit. The Columbus BBQ’s hebben kwalitatief prima onderstel (verchroomd). Gepoedercoat staal zit daar wat betreft kwaliteit weer net wat boven. De Bastards en Grill Guru’s zijn daarmee uitgerust en zitten mede daardoor op een wat hoger prijsniveau, waarbij de Bastards in de hoogste prijsklasse zitten.

Dat zijn de kwalitatief hoogwaardigste Kamado’s uit ons assortiment. De Grill Guru’s zitten qua prijsniveau precies tussen de Columbus BBQ’s en Bastard BBQ’s in. Wanneer u zo nu en dan wilt barbecueën op uw Kamado dan zijn de The Columbus Kamado’s een prima keuze. De Bastard Kamado’s zijn een goede keuze wanneer u de Kamado zeer intensief gaat gebruiken. De Grill Guru’s zijn een uitstekende keuze wanneer u hier tussenin zit.

Hoe zet ik de Grill Guru Kamado in elkaar?

Voor de grotere Grill Guru Kamado, de Classic Large dus, geldt dat u eerst het onderstel in elkaar moet zetten. Vervolgens plaatst u daar de Kamado op en monteert u de onderdelen zoals de keramische firebox, de margrietschijf en de handvaten. We hebben voor de barbecues een instructievideo gemaakt. Zie daarvoor de productpagina’s van de desbetreffende barbecues. Het in elkaar zetten van de kleinere Grill Guru Kamado’s, de Grill Guru Elite Compact Black en de Grill Guru Classic Compact Grey, is net wat eenvoudiger. U kunt daarvoor stap 1 t/m 4 uit de video’s overslaan.