Country Switch Country Switch Country Switch Country Switch
  • Tuinmaterialen gemakkelijk en snel thuisbezorgd
  • Snel & vakkundig antwoord op uw vragen
  • Scherpste prijzen
Country Switch Country Switch Country Switch Country Switch

Trusted Shops Keurmerk

014-480251
×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Een kindvriendelijke tuin met grind of split

5 mrt. 2018

Waar dient een kindvriendelijke tuin aan te voldoen, die toch ook mooi en decoratief is? Wie kleine kinderen heeft begrijpt het dilemma: je wilt een fijne speelplek creëren, maar een beetje schoon mag toch ook. We willen immers ook zelf kunnen genieten van de tuin vanuit onze luie zetel! 


De laatste jaren is er veel geschreven hoe je een kindvriendelijke tuin kunt creëren. Één van de terug kerende adviezen is: gebruik materialen uit de natuur. Grind en split uit de natuur hebben geen chemische toevoegingen zoals kleurstoffen, bindmiddelen of lijm producten en zijn dus ideaal om te gebruiken in een kindvriendelijke tuin. Het is een natuurlijk product dat altijd terug gegeven kan worden aan de natuur.

De tuin wordt door kinderen vaak het hele jaar gebruikt. Waar volwassenen meestal enkel de tuin in gaan als de temperatuur aangenaam wordt, spelen kinderen gewoon het hele jaar door buiten, dus ook in uw tuin. Een kindvriendelijke tuin is belangrijk om mee aan de slag te gaan, eenmaal de juiste materialen gekozen kunnen de kinderen hier jarenlang van genieten.

Castle grind tuin

Een kindvriendelijke tuin: de keuze voor materialen en indeling

Een trampoline doet het goed bij iedereen, klein of groot! En valt ook vaak goed in de smaak bij vriendjes en vriendinnetjes. Een speelhuis is ook in de winter een geliefde speelplek voor kinderen, als je bezig bent heb je het tenslotte niet snel koud.

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat grind niet in een speel- en kindvriendelijke tuin thuishoort. Als u kiest voor een mooie fijne ronde grindsoort als Castle grind of Beach Pebbles zwart heeft u een mooie natuurlijke uitstraling en er kan op de fijne maten nog goed gelopen worden. Deze grind producten worden in de natuur gewonnen, verouderen niet en zijn bijzonder goed te combineren met een kindvriendelijke tuin. Wie heeft er niet in de nabijheid van riviertjes met stenen gespeeld… als u in de tuin een combinatie maakt met stenen en een kleine waterpartij zullen de kinderen zich hier lange tijd mee vermaken!

Gaat u grind combineren met gras of bestrating, scheid deze delen dan netjes van elkaar door een kantopsluiting ofwel afboording, zodat de kinderen de steentjes niet van het pad op het gras kunnen lopen. We hebben hiervoor meerdere mogelijkheden: denk aan de Multi-Edge Afboording metaal of aan de kunststof variant Multi-Edge FLEX (minder zichtbaar dan eerstgenoemde).

Zelf een kindvriendelijke tuin aanleggen?

» Bekijk ons assortiment Siergrind en kiezelstenen of Siersplit en steenslag

Kindvriendelijke tuin
Onze aanraders
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team