Welke soort zand heb ik nodig?

We hebben verschillende soorten zand in ons assortiment. Om de juiste zandsoort voor uw gewenste toepassing te kiezen is het handig te weten wat de verschillen zijn. We zetten de zandsoorten met hun kenmerken voor u op een rij:

Straatzand: wordt voornamelijk gebruikt onder bestrating en tegels. Heel handig alternatief voor chape, daar u straatzand makkelijk kunt verwijderen als u later uw tuin wilt veranderen, en toch net zo stabiel!Aanvulzand: wordt gebruikt voor het ophogen, aanvullen en opvullen van oppervlakten. Aanvulzand is ook geschikt voor andere toepassingen waarbij geen of lage eisen aan het zand worden gesteld.

Aanvulzand

Drainagezand: wordt toegepast bij toepassingen waarbij het zand goed moet draineren. Zoals drainagebuizen, drainagelagen of paardenbakken.

Drainagezand

Speelzand: dit lichtkleurige zand wordt verwerkt in zandbakken of bij andere toepassingen waarbij het zand goed moet plakken. 

Speelzand

Valdempzand: wordt toegepast onder speeltoestellen, als valondergrond. Dit zand is grof en dus niet geschikt als speelzand in de zandbak.

Valdempzand

Betonzand: grof zand (korrelgrootte 0 – 4mm) dat wordt gebruikt voor het maken van betonmortel (ookwel bekend als vloerenzand).

Betonzand

Metselzand: gebruikt men om metselmortel te maken (korrelgrootte 0 – 2mm) Brekerzand: is heel fijn gebroken steen met een hoge haakweerstand en wordt gebruikt bij het invegen van bestrating.

Metselzand

Gebroken steenpuin: is gebroken beton- en metselpuin vermengd en uitgezeefd tot handig funderingsmateriaal met een grootte van 0 – 32mm en wordt gebruikt als stabilisatielaag onder de oprit , parking, parkeerterrein etc.

Gebroken steenpuin

Instrooizand: wordt gebruikt voor het instrooien van kunstgras.

Instrooizand

Inveegzand zwart: zeer fijn zwart zand dat tussen voegen van bestrating en tegels ingeveegd wordt ter voorkoming van onkruidgroei.

Inveegzand zwart

Inveegzand: Standaard inveegzand dat tussen voegen van bestrating en tegels ingeveegd wordt ter voorkoming van onkruidgroei.

inveegzand