Pellets bewaren / opslaan

Wanneer u houtpellets bestelt is dit voor een langere periode, en dus een grote hoeveelheid. Het is belangrijk dat u uw pellets goed opslaat zodat u het maximale rendement kunt behouden. Met deze tips kunt u de pellets zelfs jaren bewaren! Uw pellets moeten dus opgeslagen worden maar waar moet deze ruimte aan voldoen?

Opslag van pellets

1. De pellets kunnen het beste opgeslagen worden in een schimmelvrije en droge ruimte zoals een garage, kelder of extra kamer zoals een bijkeuken. Zorg dat de vochtigheidsgraad goed is en vrij is van water. Natte pellets branden niet goed en leveren lager rendement.

2. Zorg dat de pellets niet op de grond staan. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk door ze te laten liggen op de pallet waarop ze geleverd worden. Gebruik geen zand of stenen als ondergrond. De afmeting van een pallet met 70 zakken pellets van 15kg is: L: 1,20m x B: 0,90m x H: 1,80m. Ook kunt u de zakken pellets los op een rek leggen: de afmeting van een zak pellets is:

L: 58cm x B: 38cm x D: 15cm.

3. De pellets worden in gesloten zakken geleverd, zo kunt u makkelijk voor een langere tijd pellets bewaren. Als er een zak mocht scheuren gebruik dan als eerste deze zakken want als ze in aanraking met water komen veranderen ze in natte zaagselpulp.

Houtpellets opslag
Houtpellets opslag

 

Buitenshuis pellets opslaan

Wanneer u binnen geen of beperkte ruimte hebt voor de opslag van pellets dan zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden.

1. Heeft u een schuurtje of tuinhuisje dan is dit een ideale oplossing om pellets te bewaren. Ook kunt u de pellets in de buitenlucht opslaan maar dan wel onder een overkapping, carport of haardopslag.

2. Wanneer u ze in de buitenlucht opslaat moet u wel zorgen dat de stapel pellets goed zijn afgedekt met een afdekzeil zoals bouwzeil. Tip: plak een stuk tape op de hoeken zodat het goed afgesloten is voor regenwater of ander (tuin)afval.

3. Bij het opslaan van pellets voor een langere periode moet u niet vergeten ze af en toe te checken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u zeker dat ze nog steeds goed zijn om te gebruiken.

Met deze tips kunt u de houtpellets jaren bewaren en makkelijk groot inslaan zodat u er altijd warm bij zit. Wilt u weten wat de voordelen zijn van pellets? Lees dan onze blog: De voordelen van houtpellets.

houtpellets

» Bekijk ons assortiment Houtpellets