Hoe dik moet grind of split liggen?

Gaat u grind of split aanleggen dan vraagt u zich ongetwijfeld af hoe dik u dit het beste kunt leggen. We geven u een aantal richtlijnen.

Past u grind of split toe in een siertuin waarop niet tot nauwelijks gelopen wordt, dan is de standaard laagdikte 5 cm. Grind/split formaten tussen 20mm en 40mm hebben een dikkere laagdikte nodig, 6-7 cm is dan voldoende. Neemt u een nog groter formaat grind of split dan moet u een laagdikte van ±6-10 cm aanhouden, afhankelijk van de maat. Vaak wordt er in bedrijfstuinen een groot formaat grind of split toegepast met een grote laagdikte zodat onkruid hier niet kan groeien en het geheel onderhoudsvrij wordt.

Grind als tuinpad

Op een tuinpad en oprit waar licht gebruik van wordt gemaakt en alleen op gelopen of gefietst wordt is de standaard laagdikte 5 cm. U heeft verschillende keuzes in de grootte van het grind: alles tussen 2mm en 32mm is mogelijk.

Aanleggen van grind met worteldoek is eenvoudig. Bekijk de video!

Een oprit met grind

Gaat u grind of split gebruiken voor een oprit en parkeerplaats waarop gereden wordt dan adviseren we een laagdikte van 5-7 cm. De grootte van het grind kunt u het beste tussen de 7 mm en 20 mm nemen, zoals de maat 8/16.

Bij grindoppervlakken die u gaat belasten is het belangrijk te beginnen met een fundering bijv. van chape of van gebroken steenpuin, dit zorgt voor stabiliteit. Voor een spoorvrij en goed berijdbaar oppervlak kunt u Grindmatten gebruiken.

Laagdikte

 

Ook een grind of split oppervlak aanleggen?

» Ga naar assortiment Grind of Siersplit