Hoe leg ik boomschors aan?

» Bekijk onze boomschors!

Boomschors is een veelgezien materiaal in de tuin. Het is niet alleen een mooie en natuurlijke bodembedekker maar ook praktisch: het is vochtabsorberend en duurzaam. Boomschors kunt u makkelijk toepassen als een tuinpad of sieroppervlak. Wilt u ook boomschors in de tuin? Dan vraagt u zich af hoe u dit moet aanleggen. We leggen het graag uit.

Boomschors aanleggen doet u zo

Stap 1. Begin met ervoor te zorgen dat de ondergrond vlak en egaal is.

Stap 2. Leg vervolgens worteldoek over het gehele oppervlak waar u boomschors gaat leggen. Zorg dat het worteldoek elkaar goed overlapt, zodat onkruid niet tussen de openingen door kan groeien. Het vastzetten van het worteldoek met grondpennen is aan te raden omdat boomschors licht materiaal is en het worteldoek door stevige wind verschoven kan worden.

Stap 3. Vervolgens kunt u de boomschors gaan verspreiden over het oppervlak, we raden een laagdikte aan van 7 cm.

U kunt boomschors ook gebruiken als valdempend materiaal, bijvoorbeeld onder speeltoestellen wordt dit vaak toegepast. In dat geval raden we een laagdikte van 30 cm aan.

Een sieroppervlak met boomschors waar plantjes tussen staan ziet u ook vaak in tuinen terugkomen. Dit kunt u ook eenvoudig zelf realiseren. Knip gaten in het worteldoek waar u de plantjes wilt hebben, maak de gaten niet te groot want dan kan er ook ander onkruid meegroeien. In de gaten plant u de plantjes. Voor een mooie afwerking kunt u de Multi-Edge METAL langs de randen plaatsen, bijvoorbeeld in Corten staal staat dit er prachtig bij.

boomschors leggen
Boomschors leggen bos

Hoeveel boomschors

Als u boomschors gaat leggen vraagt u zich af hoeveel boomschors u nodig heeft. Dat is eenvoudig te berekenen:

Lengte x breedte x laagdikte (in meters)

Een voorbeeld: Heeft u een tuin van 30 meter lang en 20 meter breed en wilt u een laagdikte van 7 cm aanhouden dan is de berekening: 30 x 20 x 0,07 = 42 m3 boomschors.

Gebruik hier de Rekenhulp

Boomschors: tips en advies

Heeft u boomschors in de tuin liggen, dan is het aan te raden om de 3 jaar de bovenste laag aan te vullen met een nieuwe laag boomschors om de mooie uitstraling te behouden. Met boomschors haalt u ongerepte natuur in de tuin en creëert u een natuurlijke sfeer. Ook dieren zoals vogels, eekhoorns en egels worden blij van dit 100% natuurlijke product. Boomschors heeft ook praktische voordelen: het neemt vocht op en voorkomt zo de uitdroging van de ondergrond. Ook gaat het onkruidgroei tegen. Boomschors kunt u bestellen in verschillende formaten: van fijne tot grove schors. Onze boomschors Frans heeft een mooie diepbruine kleur doordat deze afkomstig is van dennenbomen. Bij ons bestelt u boomschors voor een scherpe prijs! Heeft u nog vragen omtrent onze boomschors of het aanleggen van boomschors? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag verder!

Bent u klaar om boomschors aan te leggen? Bestel boomschors hier!

Boomschors Frans