10 redenen om grind of split te gebruiken in de tuin

Zeker de laatste jaren wordt grind zeer veel gezien op erven en in tuinen. Dir komt door de vele voordelen die grind biedt. Natuurlijk kennen wij er véél meer, maar we delen graag de 10 belangrijkste samen met jullie
1. Grind is stijlvol:

Grind geeft uw tuin een sfeervolle en stijlvolle uitstraling, of u nu een moderne, strakke tuin aanlegt of een ouderwets boerenerf. Daarnaast zijn er diverse soorten marmer leverbaar, die een stijlvolle glans en look hebben, die je met een bestrating niet snel haalt.

2. Grind is voordelig:

In verhouding tot tegels is grind relatief zeer voordeliger. Bovendien is grind ook op de lange termijn voordelig, omdat het veel langer meegaat en get grind ook niet snel vervangen zal hoeven te worden.

3. Eenvoudige aanleg door de doe-het-zelver:

Ook als u geen groene vingers of tijd om te klussen heeft dan is grind ideaal. Een grindtuin (of pad, siertuin, oprit, terras etc.) is zeer eenvoudig aan te leggen! Ondergrond klaar maken, worteldoek erop, grind strooien en klaar!

4. Grind is onderhoudsarm:

Als u het grind eenmaal (goed) heeft aangelegd heeft u verder weinig werk meer. Af en toe harken is meestal voldoende.

Inspiratie

 

5. Grind werkt drainerend:

Grind bestaat uit vele losse korrels waardoor het goed water doorlaat.. Zo heeft u weinig last van plassen (mits de onderlaag ook voldoende water doorlaat), zo verbetert u de drainage in de straat/wijk en ontlast u het riool. Dit is dus veel beter voor het milieu dan bestrating of tegels.

6. Grind is ideaal te combineren:

Als u graag meerdere materialen of stijlen wilt combineren in de tuin, dan is grind de ideale partner. Omdat grind in zoveel verschillende kleuren en vormen voorkomt is er altijd wel een soort die past bij uw stijl en beoogde look.

Tuin

 

7. De meeste grindsoorten zijn kleurvast:

De meeste soorten grind en split behouden lang hun kleur, het grind blijft lang mooi. Dit geldt helaas niet voor alle soorten, maar wel voor het merendeel. Dit is afhankelijk van kleur en steensoort.

8. Grind is drukvast: 

Grind of siersplit heeft een hoge hardheid wat het geschikt maakt om op de oprit of parkeerplaats te gebruiken. Slechts enkele soorten vergruizen enigszins, zonder het gebruik van Splitplaten om de druk goed te verdelen. Wij melden dit altijd bij het product als dit het geval is!

9. Grind is een natuurproduct: 

Wat ook nog een voordeel is: omdat grind een natuurproduct is, gebruikt u geen milieubelastende materialen.

10. Grind is herbruikbaar:

Wilt u de tuin eens wat veranderen, dan kunt u het grind of split eenvoudig uit de tuin scheppen en het op een andere plaats leggen. U hoeft dus niet direct nieuwe materialen te kopen! Dit geldt zelfs voor onze Grindmatten.

Grindplatten


Net zo overtuigd als wij over de voordelen van grind? Bekijk ons assortiment Grind en split en vindt de soort die bij ú past!