Cortenstaal border

Zoekt u een stijlvolle borderrand met een extra beschermlaag? Dan is de cortenstaal border met zijn unieke uitstraling echt iets voor u. We hebben twee cortenstaal borderranden: Multi-Edge METAL en de Multi-Edge ADVANCE. Deze randen ziet u hieronder. Wilt u meer informatie over deze cortenstaal borderranden lees meer onder aan de pagina of klik hier.

Filteren

Wat maakt een Cortenstaal rand nou zo speciaal?

De cortenstaal borderranden hebben een speciale behandeling gehad waardoor de toplaag gaat roesten. De roest beperkt zich alleen tot de toplaag waardoor een fraaie uitstraling ontstaat. Deze laag biedt ook bescherming waardoor de rand langer meegaat. Dit maakt de cortenstaal border een fraai en duurzaam product.

Welke cortenstaal border past het best in mijn tuin?

De Multi-Edge METAL en ADVANCE hebben twee grote verschillen. Het eerste verschil zit in de hoogte van de borderranden. De ADVANCE kan maximaal 10cm bovengronds komen en de METAL 4,5cm. Wilt u dus een hoge rand maken dan is de ADVANCE aan te raden. Het tweede verschil zit in het koppel- en aanlegsysteem. De METAL heeft aangehechte grondpennen. De ADVANCE is ook eenvoudig te installeren, maar hierbij zitten de (bijleverde) paaltjes niet aan de kantopsluiting vast.

Hoe hoog zijn de cortenstaal borders?

De cortenstaal borderrand van 20cm is de Mulit-Edge ADVANCE. Let wel op dat deze minimaal 10cm de grond in gaat, er kan dus 10cm boven de grond uitsteken. De Multi-Edge METAL is 17,5cm hoog en is dus een stukje kleiner dan de ADVANCE. Bij de Multi-Edge METAL zitten de pinnen al aan de border vast exclusief de pinnen is hij 7.5cm hoog waarvan 3cm nog de grond in gaat, er steek dus nog 4 a 4,5 cm boven de grond.

Hoeveel meter cortenstaal borderrand heb ik nodig?

Voor de twee cortenstaal borderranden zijn er verschillende manieren om het te berekenen. De Multi-Edge ADVANCE zet u in de grond met losse paaltjes. Dit zorgt ervoor dat 1 meter ook 1 meter is. Dus is uw gewenste border 50 meter lang dan besteld u 50 meter. De Multi-Edge METAL heeft een slim koppel systeem die zonder (losse) paaltjes te installeren is. Dit slimme koppel systeem zorgt ervoor dat de losse stukken borderrand enigszins overlappen. Hierdoor dient u meer te bestellen dan het aantal meter dat u wilt afboorden. De berekening gaat als volgt: wilt u 50 meter afboorden dan gebruikt u de volgende berekening:

50/0,95=52,63. U heeft dan dus 52,63 (=53) stuks nodig.

Hoe leg ik een cortenstaal borderrand aan?

Ook dit is afhankelijk van het type borderrand. Voor allebei de soorten hebben we een document met daarin een uitleg over het aanleggen:

De corten borderrand Multi-Edge METAL:Borderrand Multi-Edge Informatiebrochure + Aanleginstructies

De corten borderrand Multi-Edge ADVANCE:Borderrand Multi-Edge ADVANCE Aanleginstructies