Tuinafboording metaal

Tuinafboording van metaal heeft meerdere voordelen. Ten eerste is metalen tuinafboording erg stijlvol. Daarnaast is het van hoge kwaliteit, lichtgewicht waardoor het snel en eenvoudig te plaatsen is en is het flexibel/buigzaam. Onze borderranden van metaal zijn te verkrijgen in meerdere uitvoeringen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Cortenstaal kantopsluiting voor een authentieke look of RVS staal voor een moderne touch. Daarnaast zijn er twee formaten verkrijgbaar: de Multi-Edge Metal en de Multi-Edge ADVANCE. Wanneer u vragen heeft over tuinafboording, of wanneer u advies nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op! Naast kantopsluiting van staal vindt u op Amagard.com ook tuinafboording van kunststof.

Wat zijn de voordelen van tuinafboording van metaal?

Ten eerste is de uitstraling van tuinafboording van metaal veel strakker en moderner dan bijvoorbeeld kantopsluiting van beton / steen. Met kantopsluiting van metaal kunt u de onderdelen van uw tuin, oprit of terras, op een stijlvolle manier afwerken. Het tweede grote voordeel van stalen tuinafboording is dat het erg weinig weegt. Het is veel lichter dan kantopsluiting van beton / steen. Dat maakt de aanleg ervan een stuk eenvoudiger.

Stalen tuinafboording; welke keuzes heb ik?

In onze webshop vindt u de Multi-Edge Metal en de Multi-Edge ADVANCE, beiden gemaakt van staal. Het grootste verschil tussen deze twee is de grootte. De Multi-Edge Metal steek na het aanleggen zo'n 4cm boven de grond uit. De Multi-Edge ADVANCE steekt na het aanleggen zo'n 10cm boven de grond uit. De ADVANCE valt dus veel meer op.  Voor de Multi-Edge ADVANCE zijn ook hoekstukken te verkrijgen waarmee strakke hoeken van 90° kunnen worden aangelegd. Zowel de Multi-Edge ADVANCE als de Multi-Edge Metal hebben een eenvoudig koppel- en aanleg-systeem. Zie hiervoor de aanleginstructies hieronder.

Deze Multi-Edge Metal is verkrijgbaar in meerdere varianten: cortenstaal, roestvrijstaal, verzinkt, wit en zwart. De Multi Edge-Advance is gemaakt van verzinkt staal.

Hoe leg ik tuinafboording van metaal aan?

Het aanleggen van tuinafboording van metaal is vrij eenvoudig. Voor dit proces hebben we een folder gemaakt met daarin een gedetailleerde beschrijving van het aanleggen:

Kantopsluiting Multi-Edge Metal Aanleginstructies

Kantopsluiting Multi-Edge ADVANCE Aanleginstructies

Kan ik hoeken en bochten aanbrengen met tuinafboording van staal?

Multi-Edge Metal

Ook hoeken en bochten kunt u met onze kantopsluiting van metaal gewoon aanbrengen. U kunt de kantopsluiting namelijk vrij eenvoudig buigen. Dit doet u door middel van een werkbank of houtblok (we raden u wel aan dit voorzichtig te doen om krassen op uw kantopsluiting te voorkomen). U kunt de onderdelen van de Multi-Edge Metal handmatig buigen totdat u bijvoorbeeld een cirkel of andere vrij vorm heeft. Zie hiervoor ook stap 4 in het instructieboekje hierboven. Daarin hebben we door middel van een afbeelding aangegeven hoe u dit kunt aanpakken.

Multi-Edge ADVANCE

Wanneer u bochten aan wilt leggen dan kunt u dit doen op de manier zoals hierboven bij de Multi-Edge Metal is beschreven. Wilt u een strakke hoek van 90° aanleggen dan kunt u hiervoor de speciale hoekstukken gebruiken. Door middel van het koppelsysteem bevestigt u de hoekstukken heel eenvoudig aan de rechte stukken.

Wat zijn de afmetingen van de stalen kantopsluiting en hoeveel meter heb ik nodig?

Multi-Edge Metal

De hoogte van onze kantopsluiting van metaal is 17,5cm, inclusief de pennen die al bevestigd zijn aan de kantopsluiting. De pennen zijn 10cm hoog en gaan volledig de grond in. Er blijft dan dus nog 7,5cm over. Daarvan gaat ook nog een deel de grond in (3cm). Uiteindelijk steekt er dus nog zo’n 4,5cm boven de grond uit. Elk stuk metalen kantopsluiting heeft een lengte van 100cm (1 meter). Let echter wel op: bij het aan elkaar bevestigen van de losse stukken is er sprake van een klein stukje overlap. Het gaat om 5cm. De werkende lengte is dus 95cm. Wanneer u dus wilt berekenen hoeveel stuks u nodig heeft, dan deelt u het aantal strekkende meter waarvoor u kantopsluiting van staal nodig heeft door 0,95. Wilt u bijvoorbeeld 25 strekkende meter tuin afboorden met onze stalen kantopsluiting, dan heeft u 25 / 0,95 = 26,32 meter (oftwel 27 stuks) nodig.

Multi-Edge ADVANCE

De hoogte van de Multi-Edge ADVANCE is 20cm. De grondpennen zijn 40 cm. Van de kantopsluiting zelf brengt  minimaal 10cm in de grond aan (wanneer er minder dan 10cm in de grond zit wordt het geheel onstabiel). Elk stuk Mult-Edge ADVANCE heeft een lengte van 200cm (2 meter). Er is bij de Multi-Edge ADVANCE geen sprake van overlap tussen de losse onderdelen zoals dat bij de Multi-Edge Metal wel het geval is. Wilt u dus bijvoorbeeld 10 strekkende meter tuin afboorden dan heeft u ook 10 meter Multi-Edge ADVANCE nodig.

Kantopsluiting van staal kopen

Wanneer u vragen heeft over onze tuinafboording van metaal of wanneer u hulp wilt bij het kopen daarvan, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Bel ons, mail ons, of chat met één van onze medewerkers.