Tuinafboording kunststof

Tuinafboording van kunststof. Onder andere erg handig wanneer u bochten en figuren wilt aanleggen. Tuinafboording van kunststof is namelijk flexibel (flexibeler dan bijvoorbeeld afboording van metaal). Ook is het aanleggen een stuk eenvoudiger dan in het geval van een betonnen/stenen afboording; het weegt veel minder. Onze kunststof tuinafboording is verkrijgbaar in rollen en in rechte stukken. In onze webshop vindt u de Multi-Edge FLEX tuinafboording, de Multi-Edge ECO tuinafboording en de Multi-Edge Flex tuinafboording. Wilt u toch liever een andere soort tuinafboording? Bekijk dan onze tuinafboording van metaal. Of bekijk ons volledige assortiment tuinafboording.

Voordelen van tuinafboording van kunststof

Tuinafboording van kunststof bieden enkele voordelen wanneer we het vergelijken met afboording van bijvoorbeeld beton. Ten eerste is een kunststof borderrand veel makkelijker aan te leggen dan een borderrand van beton, simpelweg vanwege het veel lagere gewicht (dit voordeel geldt ook voor stalen kantopsluiting). Een ander groot voordeel van tuinafboording van kunststof is de flexibiliteit. Wanneer u bochten wilt maken met de afboording, of misschien zelfs figuren, dan is kunststof kantopsluiting een hele goede keuze. Het kunststof is namelijk zo flexibel dat u er zelfs cirkels mee kunt aanleggen.

De verschillende soorten kunststof borderranden

Binnen ons assortiment tuinafboording van kunststof kunt u kiezen uit twee verschillende soorten; de Ecolat en de Multi-Edge Flex:

Multi-Edge Flex: De Multi-Edge Flex wordt verkocht per 4 meter. Voordeel is dat de pennen waarmee u de kantopsluiting in de grond bevestigt er bij zitten (vier grondpennen per meter). Ook zitten de bevestigingspunten voor de grondpennen aan de kunststof borderrand. Hierdoor is het stevig vastzetten van de borderrand erg eenvoudig. De verschillende losse delen zijn ook eenvoudig aan elkaar te schuiven. De hoogte is 5,5cm. Multi-Edge ECO: De Multi-Edge ECO afboording bestaat uit 2 varianten; de rechte stukken en de rollen. De rollen kunt u gebruiken bij het aanbrengen van bochten en figuren. De Multi-Edge ECO kantopsluiting is 14cm hoog. De rechte stukken kunt u bestellen per 2 meter, de rollen per 10 meter of 20 meter. Ecolat: De Ecolat afboording is ook verkrijgbaar in zowel rechte stukken als in rollen. De rechte stukken zijn te bestellen per 2 meter, de rollen per 10 meter of 25 meter. De hoogte is 14cm.

Hoe de borderrand van kunststof plaatsen

Het plaatsen van onze kunststof borderranden is vrij eenvoudig. Zie, voor zowel de als de Multi-Edge Flex, de Multi-Edge ECO als de Ecolat kunststof borderrand, onze aanleginstructies: Multi-Edge Flex: Multi-Edge Flex folder en aanleginstructies, Multi-Edge ECO folder en aanleginstructies, Ecolat: Ecolat Flyer en Aanleginstructies 

Waarvoor kan ik tuinafboording van kunststof gebruiken?

Borderrand van kunststof is geschikt voor alle toepassingen waarvoor kantopsluiting normaal gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld het afwerken van de randen van uw kunstgras of natuurlijk grasoppervlak, het afwerken van de randen een tuinpad of terras, het afwerken van de randen van een oprit of parkeerplaats of het aanbrengen van siervlakken met bijvoorbeeld grind, zoals cirkels.

Hoeveel tuinafboording van kunststof heb ik nodig?

Voor zowel de Multi-Edge Flex, de Multi-Edge ECO als de Ecolat is dit gelijk aan het aantal strekkende meter waarvoor u tuinafboording van kunststof nodig heeft. Wilt u dus 20 strekkende meter tuinpad afwerken met kunststof borderrand (10 meter aan allebei de kanten van uw tuinpad), dan heeft u 20 meter borderrand nodig.

Tuinafboording van kunststof kopen

Wilt u graag onze tuinafboording van kunststof kopen, maar heeft u daarbij wat hulp nodig? Of heeft u nog wat vragen over onze kantopsluiting van kunststof? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder!