Country Switch Country Switch Country Switch Country Switch
  • Tuinmaterialen gemakkelijk en snel thuisbezorgd
  • Snel & vakkundig antwoord op uw vragen
  • Scherpste prijzen
Country Switch Country Switch Country Switch Country Switch

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Welke soort zand heb ik nodig?

15 nov. 2017

We hebben verschillende soorten zand in ons assortiment. Om de juiste zandsoort voor uw gewenste toepassing te kiezen is het handig te weten wat de verschillen zijn. We zetten de zandsoorten met hun kenmerken voor u op een rij:

Straatzand: wordt voornamelijk gebruikt onder bestrating en tegels. Heel handig alternatief voor chape, daar u straatzand makkelijk kunt verwijderen als u later uw tuin wilt veranderen, en toch net zo stabiel!

Straatzand

Aanvulzand: wordt gebruikt voor het ophogen, aanvullen en opvullen van oppervlakten. Aanvulzand is ook geschikt voor andere toepassingen waarbij geen of lage eisen aan het zand worden gesteld.

Aanvulzand

Drainagezand: wordt toegepast bij toepassingen waarbij het zand goed moet draineren. Zoals drainagebuizen, drainagelagen of paardenbakken.

Drainagezand

Speelzand: dit lichtkleurige zand wordt verwerkt in zandbakken of bij andere toepassingen waarbij het zand goed moet plakken. 

Speelzand

Valdempzand: wordt toegepast onder speeltoestellen, als valondergrond. Dit zand is grof en dus niet geschikt als speelzand in de zandbak.

Valdempzand

Betonzand: grof zand (korrelgrootte 0 – 4mm) dat wordt gebruikt voor het maken van betonmortel (ookwel bekend als vloerenzand).

Betonzand

Metselzand: gebruikt men om metselmortel te maken (korrelgrootte 0 – 2mm) Brekerzand: is heel fijn gebroken steen met een hoge haakweerstand en wordt gebruikt bij het invegen van bestrating.

Metselzand

Gebroken steenpuin: is gebroken beton- en metselpuin vermengd en uitgezeefd tot handig funderingsmateriaal met een grootte van 0 – 32mm en wordt gebruikt als stabilisatielaag onder de oprit , parking, parkeerterrein etc.

Gebroken steenpuin

Instrooizand: wordt gebruikt voor het instrooien van kunstgras.

Instrooizand

Inveegzand zwart: zeer fijn zwart zand dat tussen voegen van bestrating en tegels ingeveegd wordt ter voorkoming van onkruidgroei.

Inveegzand zwart

Inveegzand: Standaard inveegzand dat tussen voegen van bestrating en tegels ingeveegd wordt ter voorkoming van onkruidgroei.

inveegzand

Onze aanraders
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team