Hoeveel muurblokken / stapelstenen heb ik nodig?

Een muur kan handig zijn als erfafscheiding van uw tuin maar wilt u ook een eyecatcher in de tuin dan kunt u een muur bouwen van muurblokken of stapelstenen. Deze soort muren zijn steeds meer in trek en hebben een mooie uitstraling en zijn karakteristiek. Als u een muur van muurblokken gaat bouwen vraagt u zich vast af hoeveel muurblokken nodig zijn.

U heeft de volgende gegevens nodig:
• Lengte in meters: hoe lang wordt de muur?
• Hoogte in meters: hoe hoog wordt de muur?

Het verbruik van muurstenen per m2

Kiest u eerst de soort steen die u wilt gebruiken voor uw muur, daarna bepaalt u hoeveel stapelstenen nodig zijn. Hier vindt u een overzicht om te bepalen hoeveel muurblokken u nodig heeft per soort. Voor uw gemak geven we aan hoeveel m2 u per 1000KG (ton) kunt bouwen.


Met 1000KG kunt u ± 2,72m2 muur bouwen bij een muurdikte van 15 cm, en bij een muurdikte van 20cm is dat ± 2,02m2 per ton. Bij 15 cm muurdikte stapelt u de stenen op de smalste kant, bij 20 cm stapelt u ze op de breedste kant.

Muurblokken Leisteen zwart en Leisteen groen
U kunt ± 2,5m2 bouwen per 1000KG bij een muurdikte van ±20-25cm.

Muurblokken Kwartsiet
U kunt ± 5,5m2 bedekken per 1000KG. Dit komt neer op een verbruik van ± 180kg per m2. 

Het aanleggen van muurblokken kunt u zelf doen. Bekijk de video!

Weet u hoeveel stapelstenen nodig zijn voor uw tuinmuur? Dan kunt u aan de slag! Wij zijn altijd benieuwd naar uw eigen tuincreaties. Heeft u een mooie tuinmuur gemaakt dan kunt u ons altijd foto's sturen en wie weet ziet u uw creatie terug op onze website!

» Klaar om een tuinmuur te bouwen? Bekijk ons veelzijdige assortiment muurblokken.