Hoe verwijder ik blad van grind?

Het is inmiddels weer herfst en de bladeren vallen weer van de bomen. Heeft u grind of split in uw tuin dan is het handig voor u om te weten hoe u het grind bladvrij kunt maken. Uw tuin met grind bladvrij maken is een andere klus dan wanneer u uw gazon of terras bladvrij wilt maken. Ben u benieuwd hoe u op een eenvoudige manier uw grind bladvrij kunt maken lees dan vooral verder!

Wat moet u wel doen?

Als u de bladeren van uw grind wilt verwijderen kunt u het beste gebruik maken van een bladzuiger. Met een bladzuiger zuigt u eenvoudig de bladeren tussen het grind uit zonder het grind mee te zuigen. Let wel op! Kleine stukjes grind kunnen wel opgezogen worden door de bladzuiger. Een bladzuiger is dus de handigste manier om de bladeren van uw grind te verwijderen, maar mocht u niet in het bezit zijn van een bladzuiger dan kunt u ook gebruik maken van een hark om de bladeren tussen het grind uit te harken.

Wat moet u niet doen?

U kunt beter geen bladblazer gebruiken om de bladeren te verwijderen. Hiermee blaast u de bladeren alleen maar weg. Ook het grind kan weggeblazen worden door de bladblazer waardoor er kuilen kunnen ontstaan in het grind waardoor de steentjes verspreid kunnen raken door uw hele tuin.

Kijk onze video voor een demonstratie

We hebben een leuke video gemaakt waarin u precies kunt zien hoe u het best bladeren van uw grind kunt verwijderen.

Kijk hieronder naar de video: