Grindmatten met worteldoek

Al onze Eurogravel grindmatten zijn uitgerust met worteldoek. Grindmatten met worteldoek zorgen ervoor dat uw oprit, tuinpad, parkeerplaats of welk oppervlak dan ook net wat onderhoudsvriendelijker wordt. Met grindmatten met worteldoek slaat u dus twee vliegen in één klap! Mocht u op zoek zijn naar grindmatten zonder worteldoek: ook deze vindt u op Amagard.com. Bekijk dan al onze grindmatten.

Filteren

Grindmat met worteldoek: de twee varianten

Binnen ons assortiment zijn twee verschillende varianten grindmatten met worteldoek te vinden: de EuroGravel® PLUS en de EuroGravel® PRO.

  • De EuroGravel® PLUS: een kwalitatief zeer goed grindmat met een hele voordelige prijs. De EuroGravel® PLUS kan belasting van auto's prima aan. Een hele geschikte grindmat dus voor de aanleg van een oprit of parkeerplaats welke belast gaat worden door auto's.
  • De EuroGravel® PRO: een hele sterke grindmat die zelfs belast kan worden door bussen en vrachtwagens.

Wanneer kies ik grindrooster met worteldoek

Eerst bepaalt u natuurlijk of u überhaupt grindmatten nodig heeft. Grindmatten zorgen voor meer stabiliteit wanneer u over het grind/split loopt of rijdt en gaan verzakkingen/kuilen en spoorvorming tegen. Wanneer u kiezelstenen enkel en alleen als siergrind/siersplit in de tuin gaat gebruiken dan zijn grindmatten niet nodig. Wanneer u een tuinpad gaat aanleggen dan kunt u grindmatten overwegen, zeker wanneer u er heel vaak overheen loopt/fietst of wanneer u er bijvoorbeeld regelmatig met een rolstoel overheen rijdt. De grindmatten zorgen dan voor stabiliteit. Tenslotte zijn grindmatten, wanneer het gaat om een oprit/parkeerplaats, altijd van toegevoegde waarde.

Wanneer u besloten hebt grindmatten te gebruiken, dan staat u voor een volgende keuze: pakt u grindmatten met worteldoek of zonder? Wanneer u, bijvoorbeeld in het geval van een oprit, een fundering legt van menggranulaat dan is het gebruik van worteldoek minder belangrijk. Maar uiteraard reduceren grindmatten met worteldoek ook dan het onderhoud wel. In het geval van een ondergrond van zand zijn grindmatten mét worteldoek zeker aan te raden.

Grindmatten (met worteldoek) op een helling

Onze grindmatten met worteldoek kunt u ook op een hellend oppervlak gebruiken. Let op: het moet dan wel gaan om een helling van maximaal 15%. We raden u dan wel aan de grindmatten met worteldoek door middel van grondpennen stevig in de grond te bevestigen.

Het aanleggen van grindmatten met worteldoek

Op onze website vindt u ook een blog met tips & inspiratie. Daar vindt u ook een uitgebreide beschrijving van het aanleggen van grindmatten. Daarnaast hebben we ten behoeve van het aanleggen van de grindmatten met worteldoek een leginstructiefolder. Daarin vindt u ook een stapsgewijze beschrijving van het aanlegproces. Mocht u hier toch nog vragen over hebben of geeft u de voorkeur aan persoonlijk advies over de aanleg van grindmatten met worteldoek dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via de telefoon, e-mail of chat.

Kan ik alle soorten grind/split gebruiken voor de grindmatten met worteldoek?

Wat betreft de steensoorten, daarin is alles mogelijk. U kunt alle soorten gebruiken in onze grindmatten met worteldoek. Het is echter wel belangrijk rekening te houden met het formaat van de steentjes. In onze grindmatten met worteldoek kunt u namelijk geen steentjes gebruiken die groter zijn dan bepaalde formaten.

Grind: Wanneer het gaat om grind, dan mogen de kiezelsteentjes een maximale grootte hebben van 25mm. Split: Wanneer het gaat om split, dan mogen de kiezelsteentjes een maximale grootte hebben van 20mm.

Grindmatten met worteldoek kopen

Het bestellen van onze grindmatten met worteldoek gaat per m2. U bestelt dus per vierkante meter en wij rekenen vervolgens voor u uit hoeveel van onze grindmatten met worteldoek u nodig heeft.

Voorbeeld: U heeft een oprit van in totaal 30m2. U geeft dan bij ‘aantal’ 30 op. De prijs die u bij het artikel ziet staan is dus ook de prijs per vierkante meter. Wij stellen vervolgens vast hoeveel grindmatten u exact nodig hebt. Om u een idee te geven: per vierkante meter zijn 1,79 grindmatten nodig.

Hulp bij aankoop van de grindmatten met worteldoek

Heeft u nog vragen met betrekking tot onze grindmatten met anti-worteldoek? Of heeft u wat hulp nodig bij het plaatsen van uw bestelling? Geen enkel probleem, u kunt altijd contact met ons opnemen. We helpen u meer dan graag!