Country Switch Country Switch Country Switch Country Switch
  • Tuinmaterialen gemakkelijk en snel thuisbezorgd
  • Snel & vakkundig antwoord op uw vragen
  • Scherpste prijzen
Country Switch Country Switch Country Switch Country Switch

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Welk formaat grind of split heb ik nodig?

22 aug. 2017
verschillende formaten grind

Grind en split is verkrijgbaar in verschillende formaten, welke maat grind of split u nodig heeft ligt aan de toepassing en aan uw persoonlijke wensen.

Formaten: De maten van grind en split worden aangegeven in millimeters. Het eerste getal geeft de minimale korrelgrootte aan en het laatste getal de maximale grootte van de steentjes.

Een voorbeeld van een zeefmaat: 8-16mm, dit wil zeggen dat de kleinste korrel ± 8mm diameter is en de grootste ± 16mm (afhankelijk hoe het door de zeef valt), en het bevat ook alles wat tussen de 8mm en de 16mm ligt. Let op: dit zijn altijd zeefmaten! De grootte kan dus wat afwijken van de onder- of bovenmaat, afhankelijk van de manier waarop de korrel door de zeef valt. Denk aan een langwerpig steentje, wat in de lengte door de zeef valt, en dus langer is in de lengte. Wilt u een steentje nameten, gebruik hiervoor dan altijd de smalste zijde en niet de langwerpige zijde.

Toepassingen: Welke maat heb je nodig?

Oprit of Parking

Gaat u een oprit of parking aanleggen dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u het standaard formaat 8-16mm kiezen, deze maat is uitstekend begaanbaar voor voertuigen en het blijft niet tussen het profiel van de banden steken. Grovere maten tot maximaal 32mm kunnen ook nog worden toegepast op parkings en opritten. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een halfverharding (aangetrild), het beste formaat voor een halfverharding is 0-5mm en 0-10mm.

zeefmaten

Tuinpad

Voor looppaden raden wij een prettig beloopbaar formaat aan. Als u een grind of splitsoort gaat uitkiezen dat prettig te belopen is houdt u dan de richtlijn minimaal 5mm en maximaal 32mm aan. Dit zijn maten die prettig beloopbaar zijn, een egaal oppervlak vormen en de ondergrond goed bedekken. Let wel op, kiest u voor een halfverharding (aangetrild) dan raden wij een fijn formaat van 0-5 of 0-10mm aan.

Siertoepassingen

In siertuinen, zolang er niet op gelopen hoeft te worden, zijn alle maten geschikt. Het formaat dat u wilt verwerken ligt aan uw eigen voorkeur. Zo is 40-60mm bijvoorbeeld te grof om te belopen, maar is prachtig als siertoepassing of voor in steenkorven.

zeefmaten

Twijfelt u nog welke maat u nodig heeft?

Neemt u dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies of vraag gratis een handmonster aan (via ons contactformulier) van het gewenste product dat u wilt verwerken.

TIP: Houdt u in gedachten, de korrelgrootte is maatgevend voor de benodigde hoeveelheid! Van een 20-40mm zeefmaat heeft u meer nodig om de ondergrond netjes te bedekken dan van een 8-11mm.

Onze aanraders
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team